Ruotsin jääkiekkomaajoukkue on saanut MM-kisojen kynnyksellä ikäviä uutisia.

Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv sanoi Ruotsin tiedotteessa, että Detroit Red Wingsin hyökkääjä Jonatan Berggren on lähetetty kotiin koronavirustartunnan takia. 21-vuotias ruotsalaislahjakkuus teki tällä kaudella AHL:ssä 70 ottelussa komeat tehopisteet 21+43=64.

– Hänen pitää olla sivussa viisi päivää ja sen jälkeen hänen täytyy tuoda kaksi negatiivista koronatestiä takaisin, jotta hän voi osallistua MM-kisoihin. Viiden harjoituspäivän väliin jättäminen ennen MM-turnausta on kaukana optimaalista tilanteesta. Johtuen koronavirustestien tuomista epävarmuustekijöistä, päätimme jatkaa MM-kisoihin muiden pelaajien kanssa, Garpenlöv kertoo.

Garpenlövin mukaan Nashville Predatorsin tähtipelaajat Filip Forsberg ja Mattias Ekholm eivät pääse Ruotsin tueksi MM-kisoihin sopimustilanteidensa takia.

Ruotsi julkaisee lopullisen joukkueensa keskiviikkona.