Suomi aloitti MM-kisat perjantaina tyylipuhtaalla 5-0-voitolla Norjasta.

Leijonat kuuluu turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin, mikä on huomattu myös muiden maiden medioissa. Ruotsinkielinen Hufvudstadbladet nostaa nyt pöydälle yhden yksityiskohdan, mikä tukee kisaisännän menestystä. Lehti väittää suomalaisten otteluohjelman olevan räätälöity juuri Leijonien menestystä silmällä pitäen.

Jukka Jalosen Leijonat on kuin hyvin rasvattu koneisto, jossa kaikki pelaajat tietävät tarkalleen roolinsa menestyksen saavuttamiseksi. Mutta Leijonat itse ei ole ainoa syy, joka mahdollistaa saumat voittaa ensimmäisen MM-kullan kotikisoissa. Otteluohjelma on kuin tehty sitä varten, että Suomi olisi mahdollisimman hyvässä iskussa pudotuspelien alkaessa 26. toukokuuta, lehti täräyttää.

– Leijonat kohtaa lohkovaiheessa kolme vahvaa ja neljä heikompaa joukkuetta. MM-kisojen aloittaminen peräkkäisillä otteluilla Norjaa ja Latviaa vastaan sopii joukkueelle täydellisesti. Se saa turnaukseen lentävän lähdön, koska vastustajat ovat keskinkertaista taso.

– Ottelut antavat Leijonille mahdollisuuden hioa peliään ja testata eri kokoonpanoja ja maalivahteja sekä ottaa siinä sivussa pari helppoa voittoa, minkä jälkeen edessä ovat kovemmat pelit USA:ta ja Ruotsia vastaan. Lisäksi Leijonilla on lepopäivät näiden ottelujen välissä. Tämän jälkeen edessä on taas pari heikompaa ottelua (Iso-Britannia ja Itävalta), jotka antavat joukkueelle mahdollisuuden tehdä hienosäätöjä.

Perustelut eivät lopu tähän.

– Lohkon päättäminen kahden lepopäivän jälkeen kovempaa Tshekkia vastaan on tervetullut uutinen, minkä jälkeen joukkue saa vielä kaksi lepopäivää ennen puolivälieriä. Mahdollisuus pelata vain kaksi ottelua kuudessa päivässä ennen välieriä on luksusta, josta harvoin saa nauttia MM-kisoissa, lehti päättää.

Leijonien MM-urakka jatkuu lauantaina Latvia-pelillä.