TAMPERE. Teemu Hartikainen koki maanantai-iltana kovia, kun Yhdysvaltojen Austin Watson taklasi suomalaishyökkääjää päähän ulosajon arvoisesti.

Hartikainen ei onneksi satuttanut itseään tilanteessa, vaan pystyi jatkamaan heti peliä. Hänen mukaansa Watson tuskin yritti tahalleen suunnata taklaustaan päähän.

– Joskus ne tulee tulee refleksistä. Todella vaikeaa sanoa. Olin valmiina ottamaan sen runkoon, mutta se kolahtikin päähän. Kyllähän se ketuttaa, kun tulee leukaperiin, mutta ei se mitään, Hartikainen kommentoi medialle heti ottelun jälkeen.

Aiemmin maanantaina Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti Miro Heiskasen liittyvän myöhemmin tällä viikolla Leijonien vahvuuteen. Hartikainen on tästä uutisesta enemmän kuin innoissaan.

– Onhan se hienoa päästä pelaamaan hänen kanssaan. Maailmanluokan pakki, joka liikkuu uskomattomalla tavalla. Kiva saada tuollainen vahvistus takalinjoille lopputurnauksen ajaksi. Viimeksi olen nähnyt Heiskasen, niin jätkä oli 18-vuotias. Katsotaan, miten vauhti on vielä noussut noista ajoista, Hartikainen herkutteli.

Miikka Lahtinen, Tampere
Twitter: @ladalahtinen