Leijonat jatkaa voittojen tiellä MM-kotikisoissa. Maanantaina oli luvassa joukkueen turnauksen kolmas ottelu, jossa vastassa oli Yhdysvallat. Suomi tyylitteli lopulta komeaan 4-1-voittoon.

Jo avauserän aikana nähtiin vauhdikasta, viihdyttävää ja tapahtumarikasta lätkää. Molemmat joukkueet saivat muutamia hyviä maalintekopaikkoja, minkä lisäksi molemmat pääsivät testaamaan ylivoimapeliänsä. Erän ainoasta maalista vastasi Mikael Granlund, joka iski ylivoimamaalin Sakari Mannisen ja Mikko Lehtosen syötöistä.

Toisen erän alussa yhdysvaltalaishyökkääjä Austin Watson taklasi törkeästi Teemu Hartikaista kyynerpäällä päähän, minkä seurauksena hän lensi suihkun puolelle. Leijonat käytti tylysti viiden minuutin ylivoimansa hyödykseen, kun ensin osui Valtteri Filppula Jere Innalan sekä Sami Vatasen syötöistä. Noin minuutin kuluttua Manninen iski jo seuraavan täysosuman. Syöttäjinä kunnostautuivat Jere Sallinen sekä Granlund.

Vielä toisen erän puolivälin tienoilla Lehtonen iski Leijonat jo 4-0-johtoon. Tähän osumaan syöttöpisteet kirjattiin Hartikaiselle sekä kolmannen tehopisteensä ottelussa kirjauttaneelle Manniselle. Päätöserässä Yhdysvallat petrasi jonkin verran peliään ja pääsikin kaventamaan ottelun lukemiin 4-1 Alex Galchenyukin toimesta ottelun loppupuolella.

Tunnerikkaassa ottelussa tuomittiin yhteensä 55 jäähyminuuttia, joista 41 minuuttia Yhdysvalloille ja loput 14 minuuttia Suomelle. Erityisesti toisessa erässä tuomarin pilli oli herkässä. Silloin Yhdysvallat otti ulosajonsa lisäksi neljä kaksiminuuttista ja Suomi puolestaan kolme.

Leijonien maalilla Jussi Olkinuora kirjautti ottelussa 29 torjuntaa. Yhdysvaltojen maalinsuulla Strauss Mann torjui puolestaan 21 kiekkoa.

Näet kaikki Leijonien maalit alta.