Suurimpiin ennakkosuosikkeihin jääkiekon MM-kisoissa lukeutuvan Ruotsin leiristä kantautui sunnuntaina harmillisia loukkaantumisuutisia, kun kapteeni Oliver Ekman-Larsson joutui jättämään Norja-ottelun väliin.

Aftonbladetin tietojen mukaan Vancouver Canucksin tähtipuolustaja loukkaantui saatuaan kiekon luistimeensa aiemmin ottelussa Tshekkiä vastaan.

– Tottakai olemma huolissamme, päävalmentaja Johan Garpenlöv kertoo ruotsalaisaviisille.

Päävalmentajan mukaan 30-vuotiasta puolustajaa ei nähdä tositoimissa ainakaan ennen pudotuspelejä.

– Hän jättää seuraavan pelin väliin 99,9-prosenttisella varmuudella. Katsotaan tilannetta uudestaan torstaina ennen puolivälierää.

Garpenlöv muistuttaa, ettei aio valita puolikuntoisia pelaajia kokoonpanoon turnauksen ratkaisupeleissä. Ekman-Larsson pelasi NHL:n runkosarjassa 79 ottelua tehoin 5+24=29, joten mies olisi terveenä iso vahvistus Ruotsin takalinjoille.

– Jos et voi osallistua tässä vaiheessa, on selvää, että olemme huolissamme. Meillä on oltava käytössämme pelaajia, jotka ovat sataprosenttisessa kunnossa. Vastassamme on aivan liian hyviä joukkueita siihen, että peluuttaisimme 40-50-prosenttisessa kunnossa olevia pelaajia, päävalmentaja naulaa.

B-lohkossa toisena oleva Ruotsi kohtaa alkusarjan päätöspelissään Latvian.

MM-kisakeskustelu käy todella kuumana! Liity tästä FB-ryhmään: Jääkiekon MM-kisat 2022!