Ruotsalainen jääkiekkomedia ei juurikaan näytä luottavan Tre Kronorin mahdollisuuksiin MM-kisojen puolivälierissä turnauksen ennakkosuosikiksi noussutta Kanadaa vastaan.

Kanada on ollut länsinaapurillemme tunnetusti hankala vastus, eivätkä ainakaan asiantuntijat vaikuta erityisen innostuneilta muutamalla isolla tähtinimellä varustetun vaahteranlehtinipun kohtaamisesta jo tässä vaiheessa turnausta.

Aftonbladetin suosittu kolumnisti Mats Wennerholm puki asian sanoiksi ytimekkäästi.

– Luulen, että tämä on ohi jo torstaina (puolivälieräpäivä), Wennerholm otsikoi kolumninsa ja arvioi Kanadan marssivan lopulta toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteensa.

Leijonien hyökkääjä Toni Rajala myöntää ruotsalaisen Expressenin haastattelussa, että Ruotsin lähettäminen Kanadan puolivälierävastustajaksi Tshekki-voitolla maistui suomalaisille.

– Tietysti on eri asia kohdata Kanada kuin joku toinen joukkue. Heillä on kyky olla parhaimmillaan juuri silloin, kun sillä on eniten merkitystä.

– Toisaalta jäljellä on enää ainoastaan kovia joukkueita. Jotenkin se (Ruotsin lähettäminen Kanadaa vastaan) tuntuu silti hyvältä. Ruotsille tulee vaikea ottelu, mutta uskon heidän hoitavan Kanadan. Sen jälkeen me kaadamme heidät finaalissa, Rajala veisteli ruotsalaismedialle.

Leijonat kohtaa itse puolivälierävaiheessa Slovakian torstaina kello 20.20.