Leijonat kohtaa tänään puolivälieräottelussa Slovakian. Panokset ovat huimat, kun voittaja jatkaa matkaa mitalipeleihin ja häviäjä lähtee kotiin.

Nostamme tässä artikkelissa esiin kolme Slovakian pelaajaa, joita Leijonien täytyy tänään erityisesti varoa.

Juraj Slafkovsky, hyökkääjä

18-vuotias Juraj Slafkovsky oli olympialaisten paras hyökkääjä iskemällä seitsemään otteluun seitsemän maalia. Nyt nuorukainen on jatkanut samaa huippuvirettään MM-kisoissa. Maali-ahne hyökkääjä on nakuttanut seitsemään MM-otteluun tehot 3+6=9. Kookas Slafkovsky tulee olemaan vaikea pideltävä Suomenkin puolustukselle.

Tomas Tatar, hyökkääjä

Tomas Tatar on paukuttanut NHL-urallaan vahvoja tehoja. MM-kisojen alussa luotettava kahdensuunnan hyökkääjä ei ollut parhaimmillaan, mutta viime aikoina hän on herännyt. Tatar oli parhaimmillaan kriittisessä Tanska-ottelussa, jossa hän auttoi Slovakian puolivälieriin kahdella maalillaan.

Simon Nemec, puolustaja

Simon Nemec on toinen 18-vuotias slovakkilupaus. Nuoresta iästä huolimatta Nemec on todella kokenut pelaaja. Hän on pelannut jo kahdet MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Tällä kaudella Nemec oli Slovakian pääsarjan parhaita puolustajia. Pinnoja on tullut myös MM-kisoissa, kun Nemec on kerännyt seitsemässä matsissa tehot 1+5=6.