Leijonat eteni MM-kisoissa finaaliin, kun se kaatoi välieräottelussa Yhdysvallat loppulukemin 4-3. Vastaansa se saa toisen välieräottelun, Kanada-Tshekki, voittajan.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli ottelun jälkeisessä haastattelussa hyvin tyytyväinen joukkueen esitykseen ja ennen kaikkea finaalipaikkaan.

– Kyllä se aina hyvältä tuntuu, kun pääsee kansainvälisessä turnauksessa finaaliin. Se on niin kovan työn takana. Toi pelin loppu oli aikamoinen trilleri, kun USA pääsi maalin päähän ilman veskaria ja oli vielä aikaa jonkin verran. Hyvältä tuntuu koko ryhmän puolesta ja totta kai meidän fanien puolesta myöskin, Jalonen kommentoi C Moren haastattelussa.

Yhdysvallat pelasi ottelussa ainoastaan neljän varsinaisen puolustajan voimin. Se ei Jalosen mukaan kuitenkaan näkynyt joukkueen otteissa.

– Kova peli tää oli. Siellä on kuitenkin niin kovia pelaajia, jotka pystyy pelaamaan puolta tuntia, niin kuin (Seth) Jones etunenässä, että ei me sellaista yliotetta siitä saatu. Totta kai se varmaan meitä vähän auttoi. Mutta nää pelit on hyvin erilaisia kaikki.

Suomi joutui ottelussa vain minuutin pelin jälkeen tappioasemaan. Edellisessä Slovakia-ottelussa joukkue oli puolestaan jo kahden maalin tappiolla. Molemmista tilanteista Suomi kuitenkin selviytyi lopulta voittajana.

– Kyllä meiltä luonnetta löytyy. Se on meiltä nähty monesti tässä turnauksessa ja aikaisemminkin. Eihän se hyvältä tunnu, että minuutti pelattu ja peli on 0-1 kotikaukalossa. Ei ole tavallaan helppo lähteä siitä eteenpäin, mutta tärkeä maali tehtiin siinä ekan erän lopussa ja päästiin sitä kautta peliin mukaan henkisesti. Nämä pelit pelataan kuitenkin korvien välissä jonkin verran, että kun paineet ja panokset on kovat, niin se pelaaminen ei ihan aina ole helppoa, Jalonen sanoi.

MM-kisakeskustelu käy todella kuumana! Liity tästä Facebook-ryhmään Jääkiekon MM-kisat 2022.