Niin se vain on, että kansainvälistä kiekkokautta on jäljellä enää kahden pelipäivän ja neljän matsin verran. Tampereen ja Helsingin MM-kisat huipentuvat viikonloppuna, ja lauantaina välierissä kohtaavat Suomi ja USA sekä Tshekki ja Kanada.

Kaksissa edellissä MM-kisoissa finaaliin ovat yltäneet Suomi ja Kanada kummankin voittaessa yhden. Toistaako sama kaava itseään myös Tampereella?

Leijonien ketjut

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
29 Harri Säteri

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 2 Ville Pokka

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

Poissaolot/loukkaantumiset

Leijonissa on seitsemän sellaista kenttäpelaajaa, jotka eivät ole pelanneet kaikkia matseja – kolme heistä ovat pakit Sami Vatanen ja Ville Pokka sekä hyökkääjä Jere Innala.

Pokka on aiemmin paikannut sairastunutta Vatasta, Innala ei ole sopinut kokoonpanoon lainkaan.

Lauantaina pakistosta puuttuu yllättäen Mikael Seppälä.

Kommentit pelin alla

– Kaverit sanoivat tuolla, että on aika samantyyppinen peli tiedossa kuin torstaina (Slovakiaa vastaan). Nopea tempo, ehkä vähän laadukkaampi jengi. Enemmän kavereita NHL:stä. Välierä on napsun kovempi peli, Esa Lindell sanoi torstaina.

Mitä on Suomen pelillisesti ja numerollisesti täydellisen alivoiman takana?

– Meillä on tavoitteena positiivinen jäähysuhde, ollaan otettu vähän jäähyjä. Meillä on hyvät alivoimapelaajat – pelaajat, jotka ovat ylpeitä. Ottavat jokaisen alivoiman haasteena, ja ovat valmiina maksamaan hintaa, valmentaja Ari-Pekka Selin kertoi.

Seuraa näitä

Etenkin tuo Suomen alivoimapelaaminen on iso teema, kestääkö se yhä? Entä miten torjuu NHL-vahti Jeremy Swayman, joka on kopannut kiekkoja lähes Jussi Olkinuoran tasolla. Päästettyjen maalien keskiarvo on alle yhden.

Näin näet ottelun

MM-kisastudio alkaa MTV3:lla klo 14.00. Suoran studiolähetyksen juontaa Teemu Niikko, asiantuntijoina toimivat Olli Jokinen, Lauri Marjamäki ja Sami Kapanen.

Pelilähetys alkaa vartti myöhemmin, selostajana toimii Mika Saukkonen.

Maksullisen C More Sport 1:n puolella lähetys pääsee vauhtiin jo klo 13.30 samalla kokoonpanolla. Matsin selostuksesta tällä puolella vastaa Antero Mertaranta.