Jukka Jalosen rekordi maajoukkuevalmentajana on huimaava. Hän on voittanut Suomelle kolme maailmanmestaruutta, olympiakultaa sekä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Iso kysymys kuuluu: joko Jalonen siirtyy NHL:ään? Jalonen antoi jälleen vahvan työnäytteen, kun hänen suojattinsa voittivat Claude Julienin valmentaman Kanadan. Julienilla on vyöllään 1300 NHL-ottelua valmentajana.

Jalonen kommentoi NHL-kysymystä suoraan Ylen haastattelussa.

– Tämä on merkki siitä, että olen yhtä hyvä valmentaja kuin NHL-valmentajat. Olen samalla tasolla heidän kanssaan. Se on käynyt selväksi vuosien varrella, Jalonen sanoo.

Itse Jalonen ei voi mahdolliseen NHL-siirtoon vaikuttaa.

– Pallo on heillä. Luulen, että voisin suostua apuvalmentajan virkaan, jos he eivät anna minulle päävalmentajan virkaa. Tiedän niin paljon jääkiekosta, että tiedän, mitä voittamiseen vaaditaan. Mutta se vaatii sitä, että on valmentaja, joka uskaltaa tuoda mukaan hyvän kakkosvalmentajan, eikä vain kaveria, joka nyökkäilee ja sanoo ”kyllä, kyllä”, Jalonen kommentoi.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Olen todella tyytyväinen tilanteeseeni ja siihen, mitä minulla on nyt. On mahtavaa saada valmentaa Leijonia. NHL ei ole pakkomielle minulle, mutta jos joku siellä haluaa minut, olen heidän.