SaiPa tiedottaa vahvistaneensa ensi kauden hyökkäyskalustoaan kolmella uudella nimellä. Ulkomaalaishyökkääjät Kristian Pospisil, Jaedon Descheneau sekä Kevin Fitzgerald liittyvät lappeenrantalaisseuraan. Pospisilin ja Descheneaun sopimukset ovat yksivuotisia, kun taas Fitzgeraldin sopimus on mallia 1+1.

26-vuotias slovakialaishyökkääjä Pospisil on tuttu nimi Lukon riveistä. Hän pelasi seurassa kausilla 2019-2022 kaikkiaan 111 runkosarjaottelua tehopistein 28+40=68 sekä yhdeksän pudotuspeliottelua pistein 3+3. Hän kuului Lukon Suomen mestaruuden voittaneeseen joukkueeseen keväällä 2021.

– Kristianilla on ehkä ihan viimeinen steppi vielä ottamatta tasaisuudessa, että hän pystyy olemaan johtava pelaaja illasta toiseen, mutta hänellä on ominaisuuksia joita on vain harvalla pelaajalla tässä Liigassa. Kiko pystyy tekemään todella näyttäviä maaleja, hän on äärimmäisen kova taklaamaan, fyysinen, iso, kaikki huippupelaajan elementit, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Descheneau aloitti viime kauden SHL:ssä, mutta siirtyi kesken kauden Liigaan TPS:n paitaan. 27-vuotias kanadalainen ehti pelaamaan Liigassa 28 runkosarjaottelua pistein 4+9=13 sekä yhden pudotuspeliottelun ilman tehoja.

– Peliä tekevä laituri. Omaa myös hyvän irtiottokyvyn. Ennenkaikkea kiekollinen laituri jolla on hyvät syöttötaidot ja ylivoimapeliosaamista. Jaedon on motivoitunut näyttämään olevansa sen tasoinen pelaaja, mitä on Euroopassa jo parhaimmillaan ollut, Markkanen sanoi.

25-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Fitzgerald on pelannut edelliset viisi kautta Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa. Lisäksi hän pelasi viime kaudella seitsemän ottelua ECHL:ssä pistein 4+4.

– Haluamme että sentteri on paljon kiekossa, pystyy syöttämään ja rytmittämään peliä. Kevin on kokenut pelaaja, joka on kuulunut kapteenistoon yliopistojoukkueessaan. Vielä kuitenkin ottaa ammattilaisuran ensiaskeleita. Hänellä on pohjilla hyvät tehot yliopistossa ja ECHL:ssä ja hän katsoi, että Eurooppa on hänelle tässä kohtaa uraa paras ratkaisu, Markkanen kommentoi.

SaiPa

@Liiga_SaiPa
Kristian Pospisil, Jaedon Descheneau ja Kevin Fitzgerald SaiPaan!

saipa.fi/fi-fi/article/…

#SaiPa #Liiga #Lappeenranta #YlpeästiKeltamusta