Colorado Avalanchen tähdet Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon pelaavat jälleen vahvoja NHL:n pudotuspelejä. Molemmat ovat pelanneet 14 ottelua, joissa Rantanen on iskenyt tehot 5+12=17, kun taas MacKinnonilla on kasassa pisteet 11+7=18.

Molemmat ovat pelanneet pudotuspeliuriensa aikana aina tehokkaalla tasolla. Rantanen on pelannut urallaan pudotuspeleissä 57 ottelua pistein 23+46=69, kun taas MacKinnon on tahkonnut 64 ottelua tehoin 39+48=87.

Hyökkääjät ovat siis pelanneet reippaasti yli piste per peli -tahdilla pudotuspelit uransa aikana. Tarkalleen ottaen Rantanen on viimeistellyt 1,21 pistettä per ottelu ja MacKinnon puolestaan peräti 1,36 pistettä.

NHL:n pudotuspelihistorian vertailussa molempien piste per peli -tahti mahtuu kaikkien aikojen TOP-10:een. MacKinnonin lukema on tällä hetkellä kuudenneksi paras ja Rantanen löytyy sijalta kymmenen. Kärjestä löytyy Wayne Gretzky lukemalla 1,84 pistettä per ottelu. Listauksessa on huomioitu ne pelaajat, jotka ovat pelanneet vähintään 25 pudotuspeliä urallaan.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Nathan MacKinnon and Mikko Rantanen have been the @Avalanche’s top two scorers in the past three postseasons and are both averaging over a point per game in the 2022 #StanleyCup Playoffs.

#NHLStats: media.nhl.com/news/16210