Ilves löi tiskiin torstaina kuusi pelaajasopimusta. Tamperelaisseura vahvistaa puolustustaan Jyrki Jokipakalla, 30, ja Kevin Czuczmanilla, 31, sekä hyökkäystään Eetu Tuulolalla, 24.

Jokipakan sopimus on yksivuotinen. Kokenut suomalaispuolustaja on pelannut urallaan NHL:ssä ja KHL:ssä. Viime kaudella hän esiintyi 31 KHL-ottelussa tehoin 3+11=14.

– Jyrki Jokipakka on monipuolinen huippupuolustaja, joka vahvistaa puolustustamme pelin jokaisella osa-alueella ja auttaa joukkuettamme nousemaan seuraavalle tasolle. On todella hienoa, että huippukuntoinen ja yksi viime vuosien menestyneimmistä Ilves-kasvateista nähdään jälleen seurassa keskellä parhaita pelivuosiaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Czuzman puolestaan siirtyy Ilvekseen AHL:stä. Tällä kaudella hän nakutti 48 AHL-ottelussa tehot 2+8=10. Hänellä on myös NHL-kokemusta Pittsburgh Penguinsista.

– Kevin Czuczman on erittäin kokenut, isokokoinen, monipuolinen ja hyvin liikkuva puolustaja, joka tuo joukkueeseemme myös johtajuutta. Hän on todella pidetty pelaaja, joka on kuulunut monella kaudella AHL-joukkueidensa kapteenistoon. Czuczmanin tasosta ja luotettavuudesta kertovat toissa kaudella pelatut NHL-ottelutkin, toteaa Koskela.

Tuulola on niin ikään pelannut viime kaudet AHL:ssä. Hän nakutti tällä kaudella 61 farmiottelussa tehot 14+11=25.

– Eetu Tuulola on monikäyttöinen pelaaja, joka auttaa joukkuettamme roolissa kuin roolissa ja pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimaa. Saamme hänestä vahvan maalinedustapelaajan, jonka ominaisuudet korostuvat kevään ratkaisupeleissä. Hän tuo hyökkäykseemme kokoa, voimaa ja kovuutta sekä omaa potentiaalin nousta pelaajana vielä seuraavalle tasolle, näkee urheilujohtaja Timo Koskela.

Lisäksi Ilves solmi vielä kolme jatkosopimusta. Dominik Masin jatkaa puolustuksessa yksivuotisella sopimuksella, Joonas Oden sai kaksivuotisen jatkosopimuksen ja juniorilupaus Emil Järventie sai 2+1 mallisen sopimuksen.