Mikko Rantanen pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa, kun Colorado Avalanche kaatoi Tampa Bay Lightningin finaaleissa otteluvoitoin 4-2.

25-vuotias suomalaistähti pelasi vahvat pudotuspelit. Hän viimeisteli 20 otteluun tehopisteet 5+20=25 ja sijoittui pistepörssissä viidenneksi. Myös finaaleissa Rantanen oli tehokas, nimittäin hän keräsi kuuteen otteluun pisteet 0+8.

– Kaikki neljä ketjua luistelevat vahvasti, ja sillä tavalla pelasimme tänäänkin. Tämä oli koko joukkueen voitto. Teimme todella rankasti töitä. Meillä on porukassa paljon taitoa, mutta mestaruuden voittaminen vaatii paljon muutakin kuin taitoa, Rantanen analysoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Rantanen on pelannut nyt kuusi kautta NHL:ssä. Viimeisten vuosien aikana Colorado on kuulunut NHL:n kärkijoukkueisiin, mutta myöskin Rantasen ajanjaksolle NHL:ssä mahtuu kausia, jolloin joukkueen homma ei ole toiminut toivotulla tavalla.

– Muistan ensimmäisen kauteni tässä liigassa, kun voitimme runkosarjassa vain 22 ottelua. Vaikea uskoa, että kuusi vuotta myöhemmin olemme tässä tilanteessa. Ei tässä ole oikein sanoja, joilla kuvailisi tämänhetkisiä tunteita. Emme missään vaiheessa antaneet periksi ja opimme kaikesta kokemastamme, Rantanen sanoi.

Rantanen viittasi kauteen 2016-17, jolloin Colorado keräsi 82 ottelusta ainoastaan 48 pistettä ja jäi koko sarjan viimeiselle sijalle 21 pisteen erolla seuraavaan.