Venäjä suljettiin Ukrainassa aloitetun brutaalin hyökkäyssodan takia ulos IIHF:n alaisista arvoturnauksista. Tämä ei kuitenkaan näytä estävän Venäjän jääkiekkoliittoa järjestämästä perinteistä Moskovan EHT-turnausta eli Channel One Cupia.

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan ja Pietarin SKA:n päävalmentajan Roman Rotenbergin mukaan osallistujamaatkin ovat jo suurin piirtein selvillä. Viime vuoden turnaukseen osallistuneiden Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Kanadan sijaan ”Venäjän EHT-turnaukseen” osallistuu Valko-Venäjä ja Kazakstan. Turnaukseen osallistuu myös Venäjän nuorista tähdistä kasattu hupailujoukkue.

– Maailman tilanne voi muuttua milloin vain, joten keskustelut osallistujien suhteen on vielä työn alla. Aiomme järjestää Channel One Cup 2022 -turnauksen ja popularisoida jääkiekkoa itse, jotta olisimme valmiita, kun asiat palaavat normaaliksi. Venäjän maajoukkueen lisäksi mukana on nuorista venäläistähdistä kasattu joukkue, joka on samanlainen kuin Pohjois-Amerikan nuorista tähdistä kasattu joukkue vuoden 2016 World Cupissa. Myös Kazakstan ja Valko-Venäjä ovat lupautuneet osallistua, Rotenberg paljasti venäläisellä Match TV -kanavalla.

Channel One Cup on ollut vuodesta 1967 lähtien osa Euro Hockey Touria. Turnaus järjestettiin viime vuonna Moskovassa ennen olympialaisia 15.-19. joulukuuta. Suomi voitti edellisen Channel One Cupin kaatamalla Venäjän finaalissa luvuin 3-2.