Kanadan jääkiekkoliitto on kohumyrskyn silmässä. Juniorimaajoukkueeseen kohdistuneiden seksuaalirikossyytteiden myötä Hockey Canadan kulisseista on paljastunut häiritseviä asioita, mikä on saanut valtionjohdonkin reagoimaan.

— Uskon, että juuri nyt kenen tahansa on vaikea luottaa keneenkään Hockey Canadassä tällä hetkellä, pääministeri Justin Trudeau jyrähti lehdistötilaisuudessa. Mitä olemme saaneet tänään selville on täysin mahdotonta hyväksyä.

Kanadalaismedia on saanut selville, että maan jääkiekkoliitolla on rahasto, jonka yksi käyttötarkoituksista on seksuaalirikossyytteiden sovittelumaksut. Rahasto on perustettu amatöörikiekon rekisteröintimaksuista.

Kanadan valtio on kohun seurauksena jäädyttänyt tukensa Hockey Canadalle. Trudeaun sanoin valtionjohto tulee jatkamaan toiminnan yksiselitteistä tuomitsemista ja vaatii asioiden dramaattista muuttumista.

Käynnissä oleva seksuaalirikostutkinta koskee vuodelle 2018 ajoittuvia syytöksiä, joiden mukaan silloisen Kanadan juniorimaajoukkueen pelaajia olisi ollut osallisena seksuaalisessa väkivallanteossa.