Kanadalais-italialainen hyökkääjä Stefano Giliati tekee paluun Pohjois-Amerikan kaukaloihin yli 11 vuoden tauon jälkeen. Hän on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Fort Wayne Kometsin kanssa. Joukkue pelaa ECHL:ssä eli niin kutsutussa ”farmin farmissa”.

34-vuotias Giliati on pelannut Pohjois-Amerikassa viimeksi kaudella 2010-11, jolloin hän pelasi AHL:ssä. Häneltä löytyy myös aikaisempaa kokemusta ECHL:stä. Juniori-ikäisenä hän kiekkoili juniorisarja QMJHL:ssä.

Viimeiset 11 kautta Giliati on pelannut Euroopassa. Hänet on nähty KHL:ssä, Liigassa, Saksassa, Sveitsissä sekä Italiassa. Menneellä kaudella hän pelasi italialaisseura Asiagon riveissä ja mätti 34 otteluun tehopisteet 15+22=37. Pudotuspeleissä kymmeneen otteluun syntyivät pisteet 2+7.

Kaudet 2012-15 Giliati pelasi Suomessa. Hän edusti ensin kaksi kautta SaiPaa ja sitten yhden kauden Bluesia. Tilille kertyi 144 pelattua runkosarjan ottelua (39+55=94) sekä 20 pudotuspeliottelua (2+7). Blues-kaudellaan Giliati mätti runkosarjaan komeat 40 tehopistettä.

Giliati pelasi Italian paidassa MM-kisoissa keväällä 2021. Hän iski tuolloin seitsemään peliin yhden maalin.