Jokereissa kausina 2018-21 KHL:ää pelannut, ja viime keväänä liigajoukkue Tapparassa torjuneen maalivahti Janis Kalninsin piti siirtyä ensi kaudeksi KHL:n Amur Khabarovskiin. Kolmekymppinen pelaaja olisi halunnut varmistaa itselleen ja perheelleen jääkiekkouran jälkeisen elämän.

Nyt maalivahdin matkaan on tullut mutkia siirron suhteen pelaajan kotimaa Latvian jääkiekkoliiton suunnalta. Se kun ei hyväksy molarin lähtöä Amuriin, Sportacentrs-sivusto kirjoitti.

– Hylkäsimme siirtopyynnön välittömästi, Latvian jääkiekkoliiton pääsihteeri Roberts Pluzes sanoi.

Pelaajasiirtojen pykälät menevät niin, että ensin pelaajan siirron on mentävä tämän kotimaan kiekkoliiton tietoon, ja sen jälkeen Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n siirtojärjestelmään.

Hylky siksi, että Latvian urheilulaki kieltää latvialaisia ​​urheilijoita pelaamasta missään venäläisessä liigassa.

Pluzes sanoi Latvian liiton tietävän sen, että se on teoriassa rikkonut kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöjä. Latviassa toivotaan, että IIHF ymmärtää tilanteen, eikä se lätkäisisi sanktioita.

– Ennen siirron hylkäämistä otimme yhteyttä IIHF:ään. Siellä meitä ei tuomittu, joten toivoisimme, ettei meille määrätä sanktioita.

Kyseisestä tilanteesta ei kuulemma ole olemassa aiempia ennakkoesimerkkejä.

Kalnins torjui Jokereissa kausien 2018-21 aikana yli 100 runkosarjan matsia ja 11 pudotuspeliottelua. Paras kausi oli 2019-20, jolloin pikkumustat tarttuivat 92,0 ja 92,8 prosentin tarkkuudella.

Tapparassa hän voitti keväällä Suomen mestaruuden. Runkosarjan kahden ja pudotuspelien yhden ottelun torjuntaprosentit olivat 92,5 ja 94,4.