Kaksi edelliskautta Liigassa viihtynyt yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Broadhurst kohahdutti kiekkoyleisöä kesäkuussa siirtymällä ensi kaudeksi KHL:ään. Mies edustaa tulevalla kaudella Avangard Omskia.

29-vuotias Broadhurst on nyt antanut haastattelun venäläiselle Championat-sivustolle. Siinä hän perusteli päätöstään siirtyä Venäjälle pelaamaan. Broadhurst ylisti uutta seuraansa vuolaasti.

– Keskustelin eri joukkueiden kanssa Euroopan sarjoista. Halusin jäädä Eurooppaan pelaamaan enkä lähteä takaisin Pohjois-Amerikkaan. Sitten sain mahdollisuuden siirtyä Avangardiin ja keskusteluiden jälkeen päätin, että tämä seura sopii minulle. Tämä on hieno liiga ja täällä pelataan hyvää jääkiekkoa. Olen iloinen, että tein oikean päätöksen.

Broadhurst kertoi KHL-siirron olevan askel oikeaan suuntaan sekä pelillisesti että taloudellisesti. Mieheltä tiedusteltiin myös päätöksen haasteellisuutta tämänhetkiseen maailmantilanteeseen nähden.

– Totta kai mietin sitäkin. Huhuja ja puheita on paljon. Viime kaudella jotkut lähtivät täältä ennen kauden päättymistä. Tein kuitenkin päätökseni jääkiekon näkökulmasta. Haluan kehittyä pelaajana ja mennä eteenpäin urallani. KHL on yksi Euroopan parhaista liigoista, ellei paras, joten päätös oli selvä.

Broadhurst sanoi saaneensa kaiken tuen perheenjäseniltään ja ystäviltään siirrostaan. Hän keskusteli asiasta myös veljensä Terry Broadhurstin kanssa, joka on tuttu nimi KooKoosta kaudelta 2016-17.

– Puhuimme paljon veljeni kanssa. Ymmärsimme, että jääkiekon näkökulmasta tämä on loistava mahdollisuus. Saatko usein mahdollisuutta asua Venäjällä ja pelata KHL:ssä? Kaikki ottivat uutisen vastaan myönteisesti eikä kukaan sanonut mitään pahaa.

Liigassa Broadhurst edusti Helsingin IFK:ta kahden viime kauden ajan. Hän pelasi kaikkiaan 86 runkosarjaottelua tehopistein 18+51=69 sekä 15 pudotuspeliä tehoin 0+9.