Slovakia saattoi pelastaa itselleen puolivälieräpaikan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viime yönä, kun maa kaatoi Latvian voittomaalikisassa numeroin 3-2.

Slovakia on kahden pisteen myötä lähellä puolivälieräpaikkaa, sieltä ulos jääminen uhkaa samalla Latvian joukkuetta. Maa tarvitsee viimeisestä alkulohkopelistä voiton Tshekistä.

Slovakian yksi sankareista oli Adam Sykora, joka väsäsi Jakub Demekin kanssa upean 1-1-maalin kuihduttaen Latvian johtoaseman kasaan.

Ensiksi hyökkääjä veivasi Bogdans Hodassin kahville vedeyttään kiekon tämän jalkojen välistä. Sen jälkeen Sykora ja Demek pelasivat näyttävän seinäsyöttökuvion pistäen limpun lopulta uuniin.

Maalia ihasteltiin myös Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n Facebook-tilillä.

Viime kaudella Slovakian pääsarjan HK Nitrassa kaikkiaan 65 pelissä 22 pistettä (12+10) summannut hyökkääjä innostui maalista itsekin IIHF:n nettisivujen haastattelussa.

– Se oli hieno maali, ehkä yksi urani parhaimmista!

– Minulla oli kiekko ja syötin sen. Oletin, että Demek ampuisi itse. Mutta hän antoikin sen takaisin. Se oli uskomaton maali, ja olen kiitollinen Demekille siitä, että hän jakoi kiekkoa minulle.

Alkulohkourakka päättyy Slovakian osalta sunnuntai-iltana Suomea vastaan. Slovakia menee jatkoon riippumatta Latvian Tshekki-pelin tuloksesta, jos se voittaa.