Nuorten Leijonien voittokulku alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa jatkui sunnuntaina, kun Slovakia jäi jyrän alle peräti maalein 9-3.

Suomi oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ottelun ensimmäisistä minuuteista lähtien. Heti avauserässä Nuoret Leijonat onnistui kahdesti maalinteossa, kun Kasper Simontaival ja Joel Määttä iskivät maalit mieheen.

Toisessa erässä Suomi karkasi jo tavoittamattomiin, kun Roni Hirvonen, Aatu Räty, Määttä ja Oliver Kapanen onnistuivat maalinteossa.

Eikä maalitahti hyytynyt myöskään päätöserässä, jossa Kalle Väisänen, Simontaival sekä Kasper Puutio venyttivät maaliverkkoja.

Ottelussa huomionarvoista oli myös se, että Brad Lambert joutui vilttiin jo toistamiseen tämän turnauksen aikana. Lambert ei saanut enää peliaikaa toisen erän heikon vaihdon jälkeen, jonka aikana Slovakia iski kiekon maaliin suomalaishyökkääjän menetettyä kiekon vastustajalle.

Voiton myötä Nuorilla Leijonilla on nyt kasassa kahdeksan pistettä, joka oikeuttaa tällä hetkellä lohkon kakkostilaan. Kanada on tällä hetkellä puhtaalla pelillä (9 pistettä) lohkon kärjessä. Joukkueet taistelevat seuraavassa ottelussa lohkon voitosta. Näet MM-kisojen lohkotilanteet ja otteluohjelman kätevästi täältä.