Nuorten Leijonien kahden päivän tauko alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on ohi, ja seuraavaksi vastaan asettuu Slovakia. Suurimmat tähdet Juraj Slafkovsky, Filip Mesar ja Simon Nemec eivät ole NHL-kiireiden vuoksi käytettävissä, mutta päävalmentaja Ivan Fenesin käytettävissä on silti kentällisen verran NHL-tason lupauksia.

Dalibor Dvorsky #15

Pitää tapahtua paljon, ettei Dalibor Dvorskysta tulisi seuraava slovakialainen ykköskierroksen NHL-varaus. Ensi vuonna taalaliigaan varattava AIK-hyökkääjä on ennakkokaavailuissa pääosin top 5:n sisäpuolella.

Dvorsky oli viime kaudella parhaimmillaan Ruotsin alle 20-vuotiaiden pääsarjan pistepörssin ykkönen. Hänellä on jo ennen tätä kautta allaan 17 ottelun kokemus miesten tasolta Allsvenskanista.

Adam Sykora #12

Adam Sykora on edustanut maataan jo miestenkin MM-kisoissa. Ikäisekseen kypsä hyökkääjä on erittäin työteliäs tapaus.

New York Rangersin kakkoskierroksen varaus tältä vuodelta on allekirjoittanut jo tulokassopimuksen NHL:ään, mutta pelaa vielä tämän kauden lainalla Slovakian pääsarja Tipos Extraligan HK Nitrassa.

Jakub Demek #19

Tuoreen WHL-mestari Jakub Demekin NHL-oikeudet kuuluvat Vegas Golden Knightsille. 193-senttinen laituri varattiin vuosi sitten neljännellä kierroksella.

Demek oli Golden Knightsilta yllätysvalinta, mutta on oikeuttanut luottamuksen otteillaan. Sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä tehopisteitä kertyi noin yksi kappale ottelua kohden.

Suomen kaukaloista tutut pelaajat

Slovakian joukkueesta löytyy myös Suomen kaukaloissa nähtyjä pelaajia. Vahvimman Suomi-taustan kokoonpanosta omaa Maxim Strbak (#4), joka on pelannut Jokereiden junioreissa kolme kautta, mitä ennen hän edusti Pelicansia ainakin kauden ajan.

Kaksi viime kautta TuTon organisaatiossa pelannut Rayen Petrovicky (#7) pelasi viime kaudella jo ensimmäiset Mestis-ottelunsa, joita kerääntyi 18 kappaletta. Täksi kaudeksi Petrovicky siirtyy Slovakian pääsarjaan.

Libor Nemec (#20) sen sijaan valmistautuu kolmanteen kautensa Lukossa. Myös Roman Faith (#9) ja Martin Misiak (#22) ovat piipahtaneet urallaan Suomessa.