Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Nuorten Leijonien kapteenina toimii HIFK:n 20-vuotias hyökkääjälupaus Roni Hirvonen. Hän on esiintynyt käynnissä olevassa turnauksessa Suomen ykkösketjussa ja on tehtaillut kolmeen otteluun pisteet 2+4. Hirvonen on luonnollisesti hyvin otettu saadessaan toimia maajoukkueen kapteenina.

– Se on valtava kunnia. Kapteenin kirjainta on kantanut Suomen jääkiekkohistoriassa niin upeita pelaajia, että tämä tuntuu hienolta, Hirvonen hehkutti Ilta-Sanomien haastattelussa.

Hirvoselta kysyttiin myös, keneen NHL-pelaajaan hän vertaa itseään ja että kuka pelaaja on hänen idolinsa. Nuorukainen ei kauaa epäröinyt vastauksessaan.

Mikael Granlund. Hänkin on kantanut C-kirjainta nuorten maajoukkueessa ja myös A-maajoukkueessa.

Nashville Predatorsin hyökkääjä Granlund on toiminut kapteenina kerran sekä nuorten että miesten MM-kisoissa. Lisäksi hän on toiminut varakapteenina maajoukkueurallaan useassa turnauksessa, viimeksi tänä vuonna, kun Leijonat eteni aina maailmanmestaruuteen saakka. Granlund oli voittamassa MM-kultaa myöskin vuonna 2011.

Hirvoselle kapteenin rooli käynnissä olevassa turnauksessa on maajoukkueuran ensimmäinen. Hän pelaa uransa toisia nuorten MM-kisoja. Palkintokaapista löytyy MM-pronssia vuodelta 2021.