Nuoret Leijonat kohtaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen lohkovaiheen päätösottelussa Kanadan. Ottelu pelataan Suomen aikaa tiistain puolella kello 1:00 alkaen ja se on katsottavissa TV5-kanavalta sekä Discovery+-palvelusta.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet kolme aiempaa otteluaan turnauksessa, joten kamppailussa on panoksena lohkovoitto. Kanada on kerännyt täydet yhdeksän pistettä, kun taas Suomella on kasassa kahdeksan pistettä.

Nuorten Leijonien ketjut ovat kokeneet pieniä muutoksia edellisotteluun verrattuna. Samuel Helenius nousee takaisin kokoonpanoon ja pelaa nelosketjussa Juuso Mäenpään sekä Brad Lambertin kanssa. Kolmosketju on nyt muodossa Eetu LiukasOliver KapanenKalle Väisänen. Roni Karvinen on merkattu nyt 13. hyökkääjäksi. Ville Koivunen sekä Petteri Nurmi ovat kokoonpanosta sivussa.

Edellisessä Slovakia-ottelussa luukkuvahtina toiminut Leevi Meriläinen palaa Nuorten Leijonien maalille yhden ottelun huilivuoron jälkeen.

Nuorten Leijonien ketjut Kanada-otteluun:

Maalilla:
1 Leevi Meriläinen

Varalla:
31 Juha Jatkola

1:
22 Roni Hirvonen – 34 Aatu Räty – 37 Joakim Kemell
3 Ruben Rafkin – 7 Topi Niemelä

2:
13 Roby Järventie – 18 Joel Määttä – 29 Kasper Simontaival
6 Eemil Viro – 21 Aleksi Heimosalmi

3:
28 Eetu Liukas – 27 Oliver Kapanen – 23 Kalle Väisänen
4 Joni Jurmo – 10 Kasper Puutio

4:
19 Juuso Mäenpää – 20 Samuel Helenius – 33 Brad Lambert
2 Matias Rajaniemi

13. hyökkääjä:
35 Roni Karvinen