Ruotsin turnaus alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on sujunut siinä mielessä hyvin, että maa sijoittui alkulohko B:ssä kakkoseksi yhdeksällä pinnalla.

Se teki vähimmän mahdollisen kaadettuaan Sveitsin, Itävallan ja Saksan. Yhdysvaltoja vastaan tuli 2-3-numeroin nokkaan, eikä ruotsalaistoimittaja Hans Abrahamsson ollut Aftonbladetin jutun mukaan mitenkään erityisen vakuuttunut sinikeltaisten otteista.

Tavallaan se on ymmärrettävää, sillä paraikaa paraikaa puolivälierässä Latviaa vastaan pelaava Ruotsi ei yltänyt ihmetekoihin.

Toimittaja kyseli, että kuinka Ruotsin ensimmäinen todellinen testi turnauksessa sujui.

– Ei yhtään mitenkään. Tulos ei kerro sitä, miltä peli näytti läpi kuusikymppisen.

Matsin laukaukset kirjattiin USA:lle 41-30, ja ruotsalaistoimittajan mukaan jenkkivahti Kaidan Mbereko oli epävarma pitäen Ruotsin mukana pelissä.

– Oikeastaan 55 minuutin aikana ei toiminut mikään. USA sai Ruotsin räiskimään kiekkoa aktiivisuuden ja taitavuuden takia.

Ruotsi kohtaa jättiyllättäjä Latvian puolivälierissä, joka alkoi kello 22.30. Journalistin mukaan on selvää, ettei rakas länsinaapurimme pelaa mitaleista.

Ruotsi on ollut mitaleilla edellisen kerran vuoden 2020 kisoissa, jolloin se otti pronssia. Finaalissa, tappiollisessa sellaisessa se pelasi viimeksi vuoden 2018 turnauksessa.