Ässät on julkaissut edellisen tilikautensa tuloksen. Kauden 2021-22 liikevaihto oli 5,2 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos oli tappiolla 775 607 euroa.

Liikevaihto kasvoi runsaasti edelliskaudesta, 32 prosenttia. Toisaalta liikevaihto oli vielä kaukana pandemiaa edeltäneestä tasosta (6,5 miljoonaa euroa).

Iso osa tappiosta selittyy KOY Porin Jäähalli Oy:n osakkeiden myynnillä. Ässien taseessa osakkeet oli arvioitu 1 001 310,07 euron arvoisiksi. Lopulta ne myytiinkin 488 192,61 eurolla. Tästä koitui 513 117 euron tappio. Varsinainen operatiivinen tappio kauden liiketoiminnasta oli 262 489 euroa.

Viime kauden tulos ei sisältänyt Liigan jakamia noin 200 000 euron osinkoja, vaan ne kirjataan tulevalle tilikaudelle.

Tappioista huolimatta Ässät on nostanut pelaajabudjettiaan 2 000 000 euroon.

– Urheilullisesti Liiga-joukkueen selkeänä tavoitteena on saavuttaa pudotuspelipaikka, jota lähdemme tavoittelemaan päämäärätietoisesti. Liiketoimintaan liittyvien kasvutavoitteiden onnistuminen on tärkeässä roolissa, jotta yhtiö pystyy lisäämään panostuksia urheiluun. Alkavan kauden pelaajabudjetti kasvoi edelliseen kauteen verrattuna noin 450 000 euroa, kertoo toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.

– Edelleen koko urheilun tavoite on saada kehitettyä pelaajia kansainvälisiin huippusarjoihin ja eri ikäkausimaajoukkueisiin. Tavoitteena on myös panostaa järjestelmällisesti omaan junioritoimintaan ja vahvistaa resursseja sekä panostaa omaan oheisharjoittelukeskukseen.