Nuoret Leijonat kohtaa ensi yönä Ruotsin nuorten maailmanmestaruuskisojen välierässä. Kiekko tippuu Edmontonissa jäähän kello 03:00.

Vastustaja tulee olemaan todella kova. Nostamme tässä artikkelissa esiin Ruotsin joukkueen kolme vaarallisinta tähteä.

Jesper Wallstedt, maalivahti

Ruotsin kookas maalivahti Jesper Wallstedt on pelannut erinomaisen turnauksen. Vaikka muun joukkueen peli on joskus yskähdellyt, Wallstedt on seisonut viimeisenä lukkona maalilla. Hänellä on runsaasti kokemusta miesten peleistä, ja ensi kaudeksi hän siirtyy AHL:ään. Tässä turnauksessa hänen torjuntaprosenttinsa on ollut 92,2. Leevi Meriläisellä tulee olemaan kova paikka yltää tänään vastustajan maalivahdin tasolle.

Emil Andrae, puolustaja

Vikkeläjalkainen Emil Andrae on ollut koko turnauksen paras kiekollinen puolustaja. Hän on ollut Ruotsin vaisun hyökkäyspelaamisen valopilkku. Andrae on erinomainen ylivoiman pyörittäjä, ja hänen laukauksensa suuntautuvat kovalla prosentilla tolppien väliin. Viidessä ottelussa hän on paukuttanut tehot 4+4=8.

Fabian Lysell, hyökkääjä

Fabian Lysell on ollut Ruotsin tehokkaimpia hyökkääjiä. Sulavasti luisteleva nuorukainen ei ole juuri kunnostautunut maalinteossa, mutta hän on iskenyt viiteen peliin vahvat tehot 1+4=5. Lysellin ainoa maali olikin kerrassaan upea. Hän iski kiekon aivan maalin kattoon olemattomasta kulmasta. Osuma oli koko turnauksen hienoimpia maaleja.