Viime yönä nähtiin huikea nuorten MM-kisojen finaalissa. Kanada ja Suomi pelasivat huikean jääkiekko-ottelun. Vaikka Nuoret Leijonat ottelun hävisikin lopulta 2-3, jokainen pelaaja voi katsoa peiliin tyytyväisenä.

Finaalin ainoa alisuoriutuja oli ruotsalaispäätuomari Christoffer Holm. Hän häpäisi itsensä ja näytti kerralla, miksi kansainvälisten pelien tuomaritoimintaa usein kritisoidaan.

Suomelle vihellettiin ottelussa seitsemän kahden minuutin jäähyä. Tuomaristo yritti myös heittää Kasper Puutiota suihkuun laitataklauksesta, mutta videotarkistuksessa jäähy muutettiin onneksi kakkoseksi.

Osa Suomen jäähyistä oli aiheellisia. Moni niistä oli seurausta tavallisesta jääkiekon pelaamisesta ja ruotsalaistuomarin selkärangattomuudesta.

Kanadalaispelaajat veivät Holmia kuin litran mittaa – ja kaikki kunnia siitä heille. Etenkin toisessa erässä kanadalaiset katsoivat Holmia anelevasti ja epäuskoisesti, jos jostain kontaktista ei annettukaan Suomelle jäähyä. Painostus toimi ja heti seuraavassa tilanteessa ruotsalaistuomari vihelsi suomalaisen jäähylle hyvityksenä.

Holm paapoi kotiyleisöä ja Kanadan tulevia NHL-supertähtiä. Lopputulos oli täysi farssi. Tasaisessa ottelussa jäähyt menivät Suomelle 7-1.

LUE MYÖS: Raivo repesi Nuorten MM-finaalin tuomaritoiminnasta: ””V*ttu mikä TUOMARIFARSSI”