Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen urakka nuorten MM-kisoissa päättyi viime viikolla finaalitappioon.

Nuoret Leijonat pelasi turnauksessa joukkueella, joka oli paperilla yksi kisojen kovimmista. Samaa on luvassa myös seuraavissa MM-kisoissa, sillä elokuun turnauksessa mukana olleista pelaajista peräti seitsemän pelaajaa pystyy pelaamaan myös tulevissa MM-kisoissa, jotka järjestetään joulu-tammikuussa.

Tällaisia pelaajia ovat hyökkääjät Joakim Kemell, Brad Lambert, Ville Koivunen, Oliver Kapanen, Kalle Väisänen ja puolustaja Aleksi Heimosalmi sekä maalivahti Jani Lampinen.

Yllämainitusta joukosta erityisesti Kemell olisi kivenkova vahvistus, sillä hän oli menneissä kisoissa Suomen tehokkain pelaaja sekä koko turnauksen toiseksi paras pistemies. Kemell valittiin myös MM-kisojen tähdistöön.