Tapparasta KHL:ään siirtynyttä maalivahtia Janis Kalninsia ei nähdä enää Latvian maajoukkueessa. Kalnins ilmoitti asiasta venäläismedialle.

Kalnins joutui kotimaassaan myrskyn silmään, kun siirto Amur Khabarovskiin tuli julki heinäkuussa. Latvian jääkiekkoliitto tuomitsi Kalninsin ratkaisun ja yritti saada kansainvälistä jääkiekkoliittoa IIHF:ää kieltämään siirron. Siirto hyväksyttiin tällä viikolla IIHF:n toimesta.

Pekingin talviolympialaisissa Latvian ykkösvahtina toiminut Kalnins ei haikaile enää maajoukkueen perään.

– En ajattele maajoukkuetta. Se sivu on osaltani nyt käännetty. Olen 30-vuotias ja olen pelannut vain kaksi ottelua MM-kisoissa. Silloin kun ei saa peliaikaa täytyy lähteä pois ja viettää aikaa perheen kanssa, Kalnins sanoi venäläissivusto Championatille.

Kalnins pelasi vuosina 2018-21 Jokereiden riveissä KHL:ää. Viime kaudella hän koppasi kiekkoja SHL:ssä Växjön ja Liigassa Tapparan riveissä.

Kalnins on edustanut Latviaa neljästi MM-kisoissa ja kertaalleen olympialaisissa.