Jääkiekon naisten MM-kisoissa todistettiin maanantai-iltana huimaa ylivoimaa USA:n toimesta. Tähtipaidat nöyryyttivät Sveitsiä maalein 9-0, mutta tulosta enemmän tapetille nousi pelin laukaisutilasto. USA voitti sen uskomattomin numeroin 57-4.

Eräkohtaisesti laukaukset menivät 22-1, 12-2 ja 23-1.

Yhdysvaltalaispelaajien pisteet pysyivät ilotulituksesta huolimatta maltillisina, sillä tehokkaimmat olivat ”vain” kolme pinnaa latoneet Hannah Bilka (1+2) ja Alexandra Carpenter (0+3).

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF kommentoi pelijutussaan, että A-lohkon tiistainen päätösmatsi Kanadan ja USA:n välillä voi ennakkonäytös MM-finaalille – ja niinhän se todennäköisesti on, niin ylivoimaisia pohjoisamerikkalaiset maat ovat olleet.

Joukkueet ovat lohkokärjessä täyden yhdeksän pisteen turvin – USA:n maaliero on uskomaton 25-1 ja Kanadankin vakuuttava 27-2.

– Monet asiat muuttuvat, kun pelaamme Kanadaa vastaan. Niin se vain menee, USA:n kakkossentteri Taylor Heise kuittasi.

– Se on ainakin fyysisempää, oikealla tavalla.

Sveitsin valmentaja Colin Muller antoi tunnustusta Yhdysvalloille. Sveitsin osalta toinen erä oli hyvä, kun se päättyi USA:lle vain 1-0.

– Toisessa erässä pelasimme mielestäni hyvin.

– Yksi ongelma on jalkanopeus. Olimme aika kauan puolustusalueellamme. Se on aika haastava juttu. He pelasivat loistavasti, he olivat säälimättömiä.