Länsimaiden Venäjää vastaan asetetut pakotteet tuntuvat jääkiekkosarja KHL:ssä.

Traktor Tsheljabinskin hyökkääjän Vladimir Tkatshev kertoo pelaajien olevan ongelmissa, kun ulkomaiset mailavalmistajat eivät ole pystyneet tuomaan uusia mailoja Venäjälle.

Lokomotiv Jaroslavin tähtihyökkääjä Egor Korshkov paljasti venäläiskanava Match TV:n haastattelussa, että hänellä on enää kaksi mailaa jäljellä, kun yksi meni rikki viime ottelussa. Korshkovin mukaan, jos fani pyytäisi häneltä mailaa, niin hän joutuisi tällä hetkellä kieltäytymään.

Mailakato on jo niin paha, että 193-senttinen Korshkov joutui pelaamaan edellisessä ottelussa Lokomotivia viime kaudella edustaneen ja häntä kymmenen senttiä lyhyemmän Tkatshevin entisellä mailalla.

– Jegor teki viime ottelussa maalinkin. Hän lähetti minulle kuvan, jossa hän näytti pelanneensa minun mailallani, jonka olin jättänyt Jaroslaviin viime kaudella, Tkatshev kertoi Match TV:lle.

– En tiedä miten mailani sopi hänelle. Jegor on minua pidempi, mutta hän on ammattilainen – hän pystyy adaptoitumaan tilanteeseen. Mitä pelivarusteisiin tulee, niin kaikki ovat joutuneet kohtamaan tämän saman ongelman. Useat pelaajat ovat joutuneet turvautumaan Venäjällä valmistettuihin mailoihin, Traktorin tähtihyökkääjä jatkoi.

Tkatshev pitää Venäjällä valmistettuja jääkiekkomailoja kelvollisina, mutta ne eivät vedä vertoja isojen brändien tuotoksille.

– Olen kokeillut muutamaa venäläismailaa ja ne ovat ihan hyvää laatua. Ongelma on vain se, että kun olet tottunut pelaamaan niin pitkään samalla mailamerkillä. Kaikki mailat eroavat toisistaan. Ne on tehty eri materiaaleista ja niissä on eri ominaisuuksia. Pienetkin yksityiskohdat merkitsevät pelaajalle, Tkatshev valaisi.