Columbus Blue Jacketsin keskushyökkääjätilanne on jälleen yksi suurimmista kysymysmerkeistä seuran uuden kauden menestyksestä puhuttaessa.

Suomalaispomo Jarmo Kekäläinen rakentaman sinitakkirosterin keskushyökkääjien kärkiniminä häärivät alkavalla kaudella Boone Jenner, Cole Sillinger, Jack Roslovic sekä Sean Kuraly. Mustaksi hevoseksi voitaneen nostaa lisäksi Kent Johnson, Kekäläisen 1. kierroksen 5. varaus vuodelta 2021.

CBJCenter-sivuston arvion mukaan 19-vuotias Johnson omaa potentiaalia suureen rooliin kenties jo alkavalla kaudella.

– Johnson on Columbuksen suurin villi kortti. Hän voi nousta ykkössentteriksi, päätyä kolmosketjuun tai pelata kauden jopa farmissa. Jos paikkaa kärkiketjuista ei löydy, kannattaa Blue Jacketsin toimia kuten Minnesota Wild teki Marco Rossin kanssa. Kärsivällisyys hänen suhteensa maksaa nyt isosti takaisin, sivusto muistuttaa.

Johnsonin hyökkäyspään erityisosaaminen saattaa taata superlupaukselle paikan runkosarjan avausillan kokoonpanosta.

– Johnson toisi välittömästi ison panoksen ylivoimapeliin, mikä parantaa hänen mahdollisuuksiaan päästä NHL-kokoonpanoon. Kuvitelkaa Johnson, Patrik Laine, Johnny Gaudreau, Jakub Voracek sekä Zach Werenski samassa ylivoimakentällisessä!

Johnson kokeili NHL-vauhtia jo viime kaudella pelaten tuolloin yhdeksän ottelua tehoin 0+3. Mies siirtyi tuon jälkeen loppukaudeksi Yhdysvaltain yliopistoliigaan, jossa iski 32 ottelussa komeat 8+29=37 pistettä.