Kaapo Kakko lähtee neljänteen NHL-kauteensa kovien paineiden alla.

21-vuotias NHL:n kesän 2019 kakkosvaraus ei ole vielä onnistunut nousemaan vakituisesti New York Rangersin kahteen kärkiketjuun. The Hockey Writers -sivusto muistuttaa, että suomalainen alkaa olla vedenjakajalla sen suhteen, minkä roolin NHL-pelaaja entisestä superlupauksesta on tulossa. Kakon jälkeen kesällä 2019 varatuista lupauksista useat ovat jo lyöneet läpi seurojensa kärkirooleissa.

– Rangers ajatteli saavansa Kakosta eliittitason maalintekijän vuosiksi eteenpäin. Epätasainen ja loukkaantumisista kärsivä Kakko ei ole kuitenkaan antanut vielä viitteitä siitä, että hänestä olisi tulossa seuran odotusten mukaista pelaajaa. Jack Hughes, Moritz Seider, Trevor Zegras, Matt Boldy, Cole Caufield ja muutamat muut (saman varausluokan) pelaajat ovat tehneet suorituksillaan asiasta vaikeamman nieltäväksi, sivuston toimittaja Tom Castro muistuttaa.

– Seider (varattiin numerolla 6) voitti Calder-palkinnon viime kaudella ja hän näyttää jo ykkösparin puolustajalta, joka tekee tulosta myös hyökkäyspäässä. Zegrasista (9. varaus) on tullut yksi sarjan mainoskasvoista pitkälti häikäisevän mailankäsittelytaitonsa ansiosta – unohtamatta 61 pisteen viime kautta.

– Boldy (12. varaus) iski viime kauden 47 pelissä 39 pistettä, Caufield (15. varaus) pelasi 67 peliä tehoin 23+20=43. Bowen Byram ja Alex Newhook ottivat ison roolin Colorado Avalanchen mestarijoukkueesta, Castro luettelee.

Kakon kannalta alkava kausi näyttelee suurta roolia. Loukkaantumisista kärsinyt taiturimainen hyökkääjä pelasi viime kaudella 43 runkosarjapeliä tehoin 7+11=18. Joko kahden vuoden ja 4,2 miljoonan (2,1 AAV) jatkosopimuksen kesällä solminut ex-junnutähti nostaa itsensä kärkiketjuihin myös NHL:ssä?