Mikko Mannerin mediaesiintyminen SHL-kauden avajaisissa oli jymymenestys. Aftonbladet kehui Luleå HF:n suomalaisluotsia maasta taivaisiin, ja rupesi kaipaamaan enemmän maanmiehiä maansa pääsarjajoukkueiden vaihtopenkkien taakse.

Artikkelissa muistutetaan tilastosta, jonka mukaan edellinen SHL-mestaruuden voittanut ulkomaalaisvalmentaja on Timo Lahtinen vuodelta 1994. Aftonbladetin mukaan tämä kertoo suomalaisen valmentamisen sijaan paljon ruotsalaisesta jääkiekosta.

Mannerin käyttäytymisessä suitsutusta saivat osakseen erityisesti epätavalliset, normaalista jargonista poikkeavat vastaukset kysymyksiin. Myös arkinen pukeutuminen oli toimittaja Marcus Leifbyn mieleen.

Yksi merkittävä harppaus suomalaisen osaamisen arvostamista SHL:ssä tapahtui kesällä, kun Timrå IK nimesi urheilutoimenjohtajakseen Kimmo Kapasen.