Liiga-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin tiistai-iltana, kun viime kauden finalistit Tappara ja TPS iskivät yhteen Tampereen Nokia Arenalla. Ottelu päättyi Tapparan 3-1-voittoon.

Tällä kaudella Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolalla on käytettävissään yksi Liigan parhaista materiaaleista, joten ei ole mikään ihme, että joukkue avasi kautensa voitokkaasti.

Kesän aikana Tappara vahvisti rivejään muun muassa Jori Lehterällä, jolta löytyy runsaasti NHL- ja KHL-kokemusta. Monissa arvioissa Lehterä on veikattu jopa pistepörssin voittajaksi, mutta Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen on asiasta eri mieltä. Hän ei usko, että Tappara-tähti olisi mukana voittotaistelussa.

– Ei lähellekään! Ei missään nimessä. Kymmenen parhaan joukossa saattaa olla. Lehterä on hieno ja huipputaitava pelaaja, mutta nopea hän ei ole koskaan ollut, ja Liigasta on tullut yhä enemmän luistelusarja, jossa mennään vauhdilla, Tikkanen sanoo haastattelussa.

– Ylivoimalla Jorille tulee kuitenkin varmasti paljon pisteitä, varsinkin jos Niko Ojamäki laitetaan samaan viisikkoon takomaan ylivoimamaaleja.

Voit lukea Tikkasen arvion koko Liiga-kaudesta painamalla tästä.