Teemu Selänne on antanut vuosien varrella kritiikkiä Jokereiden KHL-reissusta. Kun hän lähti vetämään projektia narripaitojen palauttamiseksi Liigaan, tärkein ehto oli, että vanhaan organisaatioon ja venäläiseen rahaan ei ole mitään yhteyksiä.

Selänne oli kuitenkin kiinnostunut nousemaan Jokereiden johtoon jo vuonna 2015. Tuolloin Jokerit oli vasta aloittanut taipaleensa venäläisliigassa.

Asia selvisi Selänteen ja Ari Mennanderin talousriitoja käsittelevässä oikeudenkäynnissä. Mennander kertoi vuonna 2015 alkaneesta salaisesta projektista, jossa venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg halusivat korvata Harry Harkimon Selänteellä Jokereiden johdossa.

Projekti eteni vuosien 2015-17 aikana useiden salaisten neuvotteluiden myötä, joissa Mennander toimi Selänteen edustajana. Vuonna 2017 Mennander oli jo laatinut tarjouksen, joka oli toimitettu Pietariin.

Lopulta Selänne viileni projektille. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Selänne ei uskaltanut lähteä mukaan projektiin, jota rahoitettiin pakotelistalla olevien oligarkien rahoilla.

Selänteen vetäydyttyä projektista oligarkien katseet kääntyivät Jari Kurriin, jota oli pidetty täysin pimennossa aiemmista neuvotteluista. Lopulta Harkimo myi omistuksensa seurasta Kurrille ja venäläisille vuonna 2019.