Edmonton Oilersin GM Ken Holland on avannut Jesse Puljujärven roolia alkavalla kaudella.

Hollandin mukaan Puljujärvelle annetaan harjoituskaudella mahdollisuus taistella paikoista Oilersin kärkiketjuissa. Jos tulosta ei kuitenkaan synny, voi 24-vuotias suomalaishyökkääjä löytää itsensä kolmosketjusta.

– Puljujärvi aloittaa 24 ikävuoden kautensa – pystyykö hän pitämään kiinni kärkiketjun paikasta, kun joukkueeseessa on Evander KaneZach Hyman ja vielä kehittyvä Tyler Yamamoto, tai Ryan Nugent-Hopkins? Meillä on paljon taistelua TOP-6-paikoista. Onko hänestä kärkiketjun mieheksi? Jos ei ole, niin sitten meillä on todella hyvä kolmosketju, Holland sanoi The Athletic -sivuston haastattelussa.

Holland toivoo, että Puljujärvi ottaisi alkavalla kaudella seuraavan askeleen eteenpäin.

– Kausi on alkamassa ja haluan hänen jatkavan siitä, mihin hän jätti asiat viime kauden alkuvaiheilla (ensimmäiset 20 ottelua). Hän on vasta 24-vuotias – meillä on korkeat odotukset 21- ,22- ja 23-vuotiaille pelaajille. Joskus pelaajan täytyy kohdata vastoinkäymisiä, jotta hän oppii ymmärtämään mitä muutoksia pelaamiseen, kesäharjoitteluun tai muihin asioihin kannattaa tehdä, Holland linjaa.