Edmonton Oilersin seuralegendoihin lukeutuva Esa Tikkanen luottaa yhä Jesse Puljujärven nousuun albertalaisseuran kärkihyökkääjien joukkoon.

”Tiki” toivoo Oilersin antavan Puljujärvelle vielä yhden kunnon tilaisuuden osoittaa kykynsä kahdessa kärkiketjussa.

– Connor McDavidin kanssa tulosta tuli molemmin puolin, ja toivottavasti valmentaja antaa kunnollisen mahdollisuuden. Kymmenen peliä ei riitä, vaan sen näyttöpaikan pitää olla 20-30 ottelua. Sen jälkeen voi katsoa, pystyykö pelaamaan vai ei, Tikkanen arvioi NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Suomalaislegendan mukaan yliyrittäminen on ollut ”Puljun” helmasynti aiemmin.

– Häneen on edelleen täysi luottamus. Tunnen myös Oilersin johtoa hyvin ja juttelemme kuukausittain, ja kyllä hekin tykkäävät Puljujärvestä. Nyt pitää vain lyödä läpi. Koko ajan puhutaan kaupoista, ja kyllähän se häiritsee häntäkin. Tämä on viimeisiä mahdollisuuksia, Tikkanen muistuttaa lopuksi.

Puljujärvi, 24, allekirjoitti Oilersin kanssa vuoden ja kolmen miljoonan dollarin jatkosopimuksen kesällä.