C More esittää tänä syksynä uuden Liiga-aiheisen dokumenttisarjan. Kyseinen sarja on nimeltään Satakunnan kiekkoheimot ja se keskittyy länsirannikon paikallisvastustajien eli Porin Ässien sekä Rauman Lukon väliseen vastakkainasetteluun.

Neliosainen dokumenttisarja keskittyy seurojen alkukauden tapahtumiin eli muun muassa harjoituskauteen, kuntotesteihin, Pitsiturnauksen tunnelmiin sekä Liiga-kauden ensimmäisiin otteluihin. Pitkin syksyä kuvattava sarja huipentuu lokakuun lopulla pelattaviin kauden ensimmäisiin Lukon ja Ässien välisiin kamppailuihin, jolloin joukkueet kohtaavat kahtena peräkkäisenä iltana.

– Tämä on jatkumoa Liigan ympärille tuotetuille dokkariprojekteille. Muutaman viime kauden aikana olemme päässeet kurkistamaan TPS:n, HIFK:n ja tamperelaisjoukkueiden kulisseihin. Nyt pääsemme sukeltamaan Satakunnan seurojen historiaan ja nykyhetkeen. On hienoa päästä laajentamaan näkymää siihen, millaista työtä Suomen suosituimman urheilusarjan taustoilla tehdään ja minkälaisia persoonia joukkueista löytyy, kertoo MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Jaksot ovat katsottavissa C Moren lisäksi myöskin MTV3-kanavalta. Näet alta jaksojen esitysaikataulut sekä kuvaukset jaksojen sisällöistä. Ensimmäinen jakso julkaistaan C Moreen jo noin viikon kuluttua.

Jakso 1. Satakunnan kiekkoheimot
C More 3.10., MTV3 10.10.

Satakunnan kiekkoheimojen ensimmäisessä jaksossa tutustutaan joukkueiden historiaan ja mitkä ovat tulevan kauden odotukset. Miten viime kauden pettymykset saadaan käännettyä ja miten seurat tekevät pelaajahankintoja? Ääneen jaksossa pääsevät mm. Joel ArmiaAleksi SaarelaVeli-Pekka KetolaPetri Vehanen ja muut Satakunnan ylpeydet.

Jakso 2. Pitsiturnaus ja kuntotestit
C More ja MTV3 10.10.

Legendaarinen Pitsiturnaus on pelattu vuodesta 1993 saakka. Tänä vuonna turnaus pelataan elokuun ensimmäisenä perjantaina. Vaikka kyseessä ovat vielä harjoitusottelut, niin panokset Satakunnan joukkueilla ovat kovat. Millaiset ovat joukkueiden kuntotestit, kun kausi alkaa?

Jakso 3. Vieraspelimatka
C More ja MTV3 17.10.

Kauden ensimmäisissä vierasotteluissa seurataan joukkueiden mukana bussimatkasta aina ottelun loppuun asti. Miten saada joukkueen ylivoima tehokkaaksi? Mitä kaikkea kuuluu peliin valmistautumiseen? Molemmilla joukkueilla on korkeat odotukset kauteen, sekä paineet siitä, että kausi täytyy aloittaa hyvin. 

Jakso 4. Satakunnan herruus
C More ja MTV3 31.10.

Sarjan viimeisessä jaksossa Ässät ja Lukko kohtaavat peräkkäisinä päivinä. Jaksossa seurataan molempien joukkueiden tähtipelaajien päivää, sekä miten tuomarit valmistautuvat paikalliskamppailuun –  tulikuumaan Satakunnan derbyyn.

Lähde: MTV Urheilu