Suomalaisen jääkiekon neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli kakkosdivisioonassa pelaava laukaalainen Gladiators HT on hankkinut riveihinsä runsaasti kokemusta. Joukkue on vahvistanut rivejään puolustaja Jyri Marttisella. Gladiators tiedotti hankinnasta Facebookissa.

40-vuotias Marttinen pelasi viime kaudella Ranskan kakkostasolla Drakkars de Caenin joukkueessa. Hän viimeisteli 25 runkosarjaotteluun tehopisteet 5+7=12 sekä neljään pudotuspeliin tehot 0+3.

– Kaipasimme lisää johtajuutta ja kokemusta puolustukseen ja nyt sitä on! Jyssyn kaltainen ammattilainen on iso apu joukkueelle kentällä ja kentän ulkopuolella. Jyrin merkitystä alueen kiekkoilulle ja koko rautaliigalle tuskin tarvitsee isommin perustella, alueen junioreita unohtamatta, Gladiators kirjoitti Facebook-päivityksensä yhteyteen.

Pitkällä pelaajaurallaan Marttinen on pelannut Liigassa JYPin, Pelicansin, Ässien ja Lukon riveissä kaikkiaan 758 runkosarjaottelua (75+124=199) sekä 47 pudotuspeliä (4+10=14). Hän oli voittamassa Ässissä Suomen mestaruutta keväällä 2013.

Maajoukkueessa Marttinen on pelannut kahdet arvokisat, joista molemmista hän on voittanut myöskin mitalin. Vuonna 2002 hän oli voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-pronssia ja vuonna 2014 miesten MM-hopeaa.

Marttinen pelasi uransa varrella myöskin Ruotsin Elitserienissä (nykyinen SHL) kaikkiaan 184 ottelua.