Liigan seitsemästä ensimmäisestä pelistä vain kaksi voittanut HIFK koki perjantainakin armottoman kovan kohtalon Hämeenlinnassa. HPK:n Jere Jokinen latasi 3-2-voittomaalin 37 sekuntia ennen loppua sen jälkeen, kun HIFK oli kirinyt rinnalle toisen ja kolmannen erän aikana.

– Meiltä erittäin heikko (alku), taisi mennä ylilatauksen puolelle alku. Kiekollisesta pelistä ja sen laadusta ei ollut puhettakaan. Jollain keinolla sitkeästi pääsimme kynsillä kavuttua peliin mukaan, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Malttia olisi tarvittu enemmän, se petti lopussa. Tappio niskassa lähdemme, ei paljoa lämmitä.

Kautta on pelattu vasta 6-8 ottelun verran joukkuekohtaisesti, mutta HIFK ei voi enää kovin paljoa antaa tasoitusta muille. Esimerkiksi kärkeen ero on 12 pistettä, suoraan puolivälieräpaikkaan seitsemän pinnaa ja viimeiseen jatkopaikkaan viisi pinnaa.

HIFK:n maalit tekivät pakit Kasper Kotkansalo ja Otso Rantakari.

– Kyllä se vähän jostain kertoo. Uskon, että ihan hirveän kauan me ei olla kolme kertaa tehottomampia kuin vastustajat. Tänään tarvitsi trafiikkia maalille paljon, ei tule suorahyökkäämistä paljoa. Ei ihan ansaittu voittaa.