New York Islandersin suomalainen huippulupaus Aatu Räty on parhaillaan mukana taistelemassa pelipaikasta NHL:ssä ja antamassa näyttöjä seuralleen harjoitusleirillä.

Keskushyökkääjän tontilla operoiva 19-vuotias Räty kamppailee samoista pelipaikoista rutinoituneiden nimien kanssa. Islandersin sentteriosastolle kuuluvat nimittäin Brock Nelson, Mathew Barzal, Jean-Gabriel Pageau ja Casey Cizikas.

Huolimatta tästä Islanders antaa Rädylle loistavan tilaisuuden osoittaa taitonsa. Ensimmäisen harjoitusottelunsa Räty pelasi joukkueen kakkossentterinä laidoillaan Kyle Palmieri sekä Kieffer Bellows. Lisäksi hän on saanut harjoitella samassa ketjussa muun muassa Josh Baileyn ja Oliver Wahlströmin kanssa.

– Meillä on tietenkin suuret odotukset häntä kohtaan. Hän on näyttänyt todella hyvältä koko tulokasleirin ajan ja nyt myös harjoitusleirillä. Hän on ansainnut mahdollisuuden pelata parin vanhemman kaverin kanssa. Katsotaan, miltä hän näyttää. Tarkastelemme erilaisia vaihtoehtoja, Islandersin päävalmentaja Lane Lambert hehkutti Rätyä The Athleticille.

Lambertin lisäksi myöskin kokenut Palmieri innostui ylistämään Rätyä.

– Hän pelaa todella kypsää peliä. Hän on dynaaminen, hänellä on loistava laukaus ja hän lukee hyvin peliä. On selvää, että puolustusalueen pelaamisessa on joitain asioita, joihin tottuminen vie jonkin verran aikaa, sillä Euroopassa peli on erilaista. Mutta hän tekee kovasti töitä.

Tähän mennessä Räty on ehtinyt pelaamaan kahdessa harjoitusottelussa, joissa tehopisteitä ei ole syntynyt. Islandersin kalenterissa on vielä viikon sisään luvassa kolme harjoitusottelua ennen NHL-kauden alkamista.

– Olen ehdottomasti iloinen, että olen tuntenut voivani kilpailla täällä kenen kanssa tahansa. Kilpailutilanteissa tunnen itseni paremmaksi. Täällä on niin paljon hyviä pelaajia. Tunsin onnistuneeni hyvin viime kaudella, mutta tänä vuonna se taso ei riitä, Räty tokaisi.