Columbus Blue Jackets on viime vuosina niittänyt mainetta seurana, jota pelaajat karttavat. Puheet lähtivät liikkeelle, kun seuran suurimmat tähdet Artemi Panarin ja Sergei Bobrovski halusivat jatkaa uraansa muualla.

Tänä kesänä seuran kriitikot saivat näpäytyksen, kun himoituin vapaa agentti Johnny Gaudreau valitsi yllättäen Columbuksen.

Ilta-Sanomien haastattelussa Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen tylyttää seuran kriitikoita.

– Kaupungille ja faneille on huikea juttu, että olemme nyt tällä puolella tätä yhtälöä eikä jauheta paskaa, että meiltä vain lähtee jätkiä, vaikka osaa emme edes halunneet pitää, Kekäläinen sanoo.

– Tämä nykymaailma on sellainen. Kun joku sosiaalisessa mediassa laukoo, että ”ei kukaan halua pelata siellä”, niin yhtäkkiä se on totta, vaikkei asialle ole minkäänlaista perustetta.

Columbus on urheilukaupunki ja kulttuuri seuran ympärillä on vahva.

– Kun olimme neljä kertaa peräkkäin playoffeissa – jolloin emme saavuttaneet tarpeeksi menestystä, hallissa oli käsittämätön fiilis. Meidän fanit ovat huikeita. Joka väittää, ettei Columbus ole jääkiekkokaupunki, ei ole ikinä ollut meidän matsissa.

– Näitä riittää, jotka jostain äidin kellarista huutelevat internetissä juttuja. Ei ole kiekkokaupunki tai sitä ja tätä. Sille jutulle ei ole perusteita. Siksi se ottaa vähän pannuun.