Leijonien kultasankaria Marko Anttilaa vuoden 2020 MM-kisojen aikaan haukkunut The Athletic -sivuston toimittaja Scott Wheeler on laukonut jälleen kovan lausunnon suomalaispelaajasta.

Suorasanaisen NHL-toimittajan kohteeksi joutui tällä kertaa Philadelphia Flyersin suomalaislupaus Samu Tuomaala. 19-vuotias Kärppien kasvatti pelannut tällä kaudella lainalla Liigassa Jukureissa.

– Katsoin juuri klippejä Liigasta ja voi pojat, Samu Tuomaala on mennyt rikki. Siitä on puolitoista vuotta, kun hän vielä loisti U-18 MM-kisoissa ja hänet varattiin toisella kierroksella, mutta nykyään hän ei näytä edes NHL-lupaukselta, Wheeler latasi Twitterissä.

Tuomaalalla on meneillään vaikea alkukausi. Hyvin luisteleva hyökkääjä on pelannut Liigassa kuusi ottelua ilman tehopisteitä. Tuomaala on pelannut myös Jukureiden A-junioreissa kaksi ottelua ilman tehoja.

Tuomaala on Flyersin vuoden 2021 toisen kierroksen (46.) varaus. Hän teki kolmivuotisen NHL:n tulokassopimuksen Flyersin kanssa elokuussa 2021.

Scott Wheeler

@scottcwheeler
Watching some Liiga tape and man, Samu Tuomaala (PHI) is broken. A year and a half after lighting up U18 Worlds and getting drafted in the second round, he doesn't even look like an NHL prospect.