Suomalaispuolustaja Robin Salo on erikoisessa tilanteessa NHL:ssä. New York Islanders tiedotti lauantaina ennen Tampa Bay Lightning -ottelua lähettäneensä Salon AHL:ään ja aktivoineensa ruotsalaispuolustaja Sebastian Ahon loukkaantuneiden listalta.

Islandersin päävalmentaja Lane Lambert kertoi ottelun jälkeen lehdistölle, että Salo jatkaa AHL:ään matkaamisen sijaan NHL-seuran mukana Floridan vieraskiertueella.

Kahdella osumallaan suomalaispakkien maalipörssiä johtava Salo ei kuitenkaan saa pelata, ellei Islanders nosta häntä AHL:stä.

Newsday-toimittajan Andrew Grossin mukaan Ahoa ei olisi voitu aktivoida loukkaantuneiden pelaajien listalta, ellei toista pelaajaa olisi lähetetty AHL:ään. Salo oli luonnollinen valinta ”uhriksi”, sillä häntä saa liikuttaa AHL:n ja NHL:n välillä ilman siirtolistalle joutumista.

Salo joutuu nyt istumaan katsomossa niin pitkään, kunnes Islanders lähettää toisen pelaajan AHL:ään tai asettaa jonkin pelaajan IR-listalle.