Marek Langhamer on ihastuttanut tällä ja viime kaudella liigajoukkue Ilveksen maalilla. Sarjan tähtivahtien joukkoon kuuluva tshekkiläinen on pysäytellyt pikkumustia tämän kauden kymmenessä pelissä 92,9 prosentin tarkkuudella.

Pelaaja tuli Suomeen viime kaudeksi KHL-joukkue Amur Khabarovskista. Pohjois-Amerikassa hän vietti kaudet 2015-18 edustettuaan Arizona Coyotesin organisaatiota, mutta tarunhohtoisessa Langhamer pääsi tolppien väliin vain kahteen peliin kausina 2016-18.

Tulokassopimuksen viimeisellä kaudella molari pelasi tarkemmin ottaen Coyotesin väreissä vain yhdessä erässä, eikä selän taakse mennyt silloin maaliakaan.

Sittemmin tie vei takaisin kotimaahan ja sen HC Kometa Brnon väreihin, kun Pohjois-Amerikassa oli havaittavissa ilmeisesti jonkilaista skismaa.

– Tilanteeni Arizonassa alkoi käymään vaikeaksi, en tullut toimeen toimitusjohtaja John Chaykan kanssa. Koin olevani parhaassa vireessäni tuon kolmen vuoden aikana, mutta hän ei peluuttanut minua käytännössä ollenkaan, viime kevään MM-pronssimitalisti paljasti Ilveksen nettisivujen jutussa.

– Perustelunaan hän käytti ikääni – olin 23-vuotias ja muut maalivahdit minua ainoastaan vuotta nuorempia, Langhamer puuskahti.

Marek Langhamer ei tullut toimeen Coyotesin GM John Chaykan kanssa. KUVA: Getty Images.

Ilveksessä aika on ollut ihan toisenlaista. Viime kaudella tuli liigapronssi. Pelaajan nykyinen sopimus kattaa tämän kauden loppuun saakka.

– Tämä on hieno paikka jatkaa, minulla ei ollut mitään syytä lähteä täältä. En pidä jatkuvista muutoksista ja halusin olla mukana taistelemassa mestaruudesta Ilveksen kanssa tälläkin kaudella.

– Täällä pelaajat asetetaan aina ensimmäisiksi ja koko organisaatio auttaa meitä keskittymään pelaamiseen ja tekemään meistä parempia pelaajia. En ole aiemmin urallani saanut näin mahtavaa kohtelua.