Helsingin IFK:n tilanne on tällä hetkellä huolestuttava. Liigan suurimmalla pelaajabudjetilla operoiva seura on sarjassa toiseksi viimeisenä, kun takana on jo 17 ottelua.

Nykyisin jääkiekkoasiantuntijana toimiva Esa Tikkanen näkee, että helsinkiläisseuralla riittää tällä hetkellä parannettavaa monella eri osa-alueella.

– HIFK pelaa katastrofaalista jääkiekkoa. Tekee tiukkaa, että sitä jaksaa katsoa. Joukkue hakkaa päätä seinään ja yrittää tehdä jääkiekosta liian vaikeaa. Hyökkäysalueella kiekko pyörii kulmissa, mistä jokainen yrittää yksi kerrallaan kehittää jotain. Jotkut kehuvat, kuinka hienosti peli olevinaan pyörii ja tulee pitkiä hyökkäyksiä, mutta laukauksia ei välttämättä tule yhtään, Tikkanen kommentoi Unibetille.

HIFK:n surkeiden otteiden ja heikon sarjasijoituksen myötä monet kannattajat ovat vaatineet jo päävalmentaja Ville Peltoselle potkuja. Tikkasen mukaan suurimmat ongelmat löytyvät kuitenkin muualta kuin penkin takaa.

– En usko, että vika on Villessä, vaan pelaajissa. Pelaajatkin ovat kyllä riittävän hyviä jääkiekkoilijoita, mutta nyt jonkun pitäisi pystyä vapauttamaan tunnelmaa. Pelin yksinkertaistaminen olisi paikallaan. Liian moni pelaaja alisuorittaa. Esimerkiksi Olli PalolanSebastian DykinOtto Paajasen ja Iiro Pakarisen anti ei ole riittävää.

– Maalivahteja ei voi syyttää, Roope Taponen ja Niilo Halonen ovat pelanneet hyvin. HIFK on muutenkin puolustanut ihan kelvollisesti. Ilari Melart on ollut joukkueelle odotettua tärkeämpi. Hän on kehittänyt Ruotsissa pelinäkemystään ja luisteluaan valtavasti ja osallistuu hyökkäämiseen aivan eri tavalla kuin ennen. Mutta ei hänen pitäisi sisäistä pistepörssiä johtaa! Tikkanen sanoo.

Voit lukea artikkelin kokonaisuudessaan täältä.