Suomalaisten NHL-fanien suosiossa tällä viikolla koto-Suomessa paistatteleva Patrik Laine paljastaa tuoreessa The Athleticin haastattelussa keväällä 2014 tulleen polvivamman lähestulkoon tuhonneen jääkiekkouransa.

Tuolloin vielä juniori-ikäinen Laine oli loukannut polvensa, mutta osallistui silti kaveriporukkansa jalkapallotreeneihin. Asian paljastaa Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaajiin Laineen tavoin kuuluva pitkäaikainen ystävä Joona Luoto. Laine saapui futistreeneihin, nakkasi kaikkien yllätykseksi kyynärsauvat sivuun ja osallistui peliin yhdellä jalalla loikkien.

– Se tavallaan kuin tuhosi polveni. Nivelkierukkani meni täysin säpäleiksi. Yksi lääkäreistä sanoi, etten ehkä pelaa enää koskaan, mikä ei ole 15-vuotiaalle mukavaa kuultavaa, Laine paljastaa nyt.

Polvivammalla oli lopulta omat hyvät puolensa, sillä Laine kehitti tuolloin huolella tavaramerkkiään, maailmanluokan laukausta laukoen vanerilta satoja tai jopa tuhansia kuteja päivittäin.

– Olen aina tiennyt osaavani laukoa. Pelasin aina 3-4 vuotta vanhempien kanssa ja huomasin, että tein maaleja ja lauoin heitä vastaan melko hyvin. Silti se oli vain Suomessa. Minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka hyviä Pohjois-Amerikassa ovat, Laine muistelee.

Columbus Blue Jackets kohtaa Laineen johdolla Colorado Avalanchen kahteen otteeseen NHL Global Series -otteluiden merkeissä.