TAMPERE. Suomalaiset jääkiekon ystävät saivat todistaa perjantai-iltana komeaa NHL-näytöstä, kun Colorado Avalanche kukisti Columbus Blue Jacketsin maalein 6-3.

Ottelun kirkkain tähti oli Avalanchen Mikko Rantanen, joka saalisti kamppailussa peräti neljä (3+1) tehopistettä. Myös Patrik Laine oli vahvalla pelipäällä onnistuen saalistamaan tehot 1+1.

Rantaselle ottelusta jäi mieleen erityisesti illan kolmas maali, jolloin suomalaisyleisö alkoi huutamaan suomalaistähden nimeä.

– Se oli siistiä! En osannut odottaa sitä, joten olin yllättänyt. Yleisö oli loistava läpi ottelun, Rantanen kehui lehdistötilaisuudessa.

Huimasta tehoillastaan huolimatta Rantanen jätti itsensä kehumisen vähälle. Suomalainen oli sen sijaan erittäin tyytyväinen ketjukavereiden panokseen.

– Kaksi sarjapistettä oli tärkein juttu. Saatiin tästä voitosta lisää itseluottamusta. Jätkät syöttelivät todella hyvin, niin ei tarvinnut tehdä itse ihmeitä. Olin odottanut tätä matsia paljon, joten jäi tosi hyvä fiilis, Rantanen sanoi.